≡ جلسه دفاع خانم آرزو باغفلکی

اطلاعیه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد دانشجو خانم آرزو باغفلکی با عنوان "بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ذرات معلق PM10 موجود در هوای شهر کرمانشاه و پتانسیل سمیت آن بر سلول‌های A549 اپیتلیال ریه انسان" و به راهنمایی آقای دکتر هیوا حسینی در مورخ دوشنبه 98/11/07 در سالن همایش دانشکده بهداشت برگزار گردید.

از مهمترین نتایج این پاین نامه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

با­ توجه به اهمیت ذرات معلق و ترکیبات همراه آن­ها، پتانسیل ایجاد اثرات منفی آن­ها روی سلامت انسان و محیط زیست و نیز گسترش وسیع مکانی این پدیده، مطالعه حاضر با هدف تعیین خصوصیات فیزیکوشیمیایی و پتانسیل سمیت آن بر سلول­ های A549 اپیتلیال ریه انسان در یک منطقه شهری واقع در مرکز شهر کرمانشاه انجام شد. در این مطالعه توصیفی 40 نمونه مورد بررسی قرار گرفت که 20 نمونه مربوط به فصل زمستان 1396 و 20 نمونه دیگر مربوط به فصل تابستان 1397 بود. پس از استخراج و هضم، دستگاه ­های IC، ICP-MS و GC-MS به ­ترتیب جهت آنالیز آنیون­ های معدنی، فلزات سنگین و ترکیبات آلی مورد استفاده قرار گرفتند، جهت آنالیز سمیت سلولی نیز از خوانش­گر الایزا استفاده شد. خصوصیات فیزیکی ذرات به وسیله­ ی آنالیز XRD وSEM تعیین گردید. غلظت ترکیبات آلی موجود در ذارت در فصل زمستان بیشتر از فصل تابستان بود اما غلظت آنیون­ ها در فصل تابستان بیشتر بود. سه فلز آلومینیوم، بور و باریم در هر دو فصل بیشترین غلظت را از بین فلزات شناسایی شده به خود اختصاص دادند. اندازه ­گیری بقای سلول­ ها با استفاده از تست MTT نشان داد که در هر دو فصل مورد مطالعه، بخش آلی ذرات نسبت به بخش غیرآلی تأثیر سمی بیشتری روی سلول­ ها دارد و بیشترین درصد سمیت مربوط به زمان 72 ساعت و غلظت 250 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره­ ی آلی ذرات، در نمونه­ های فصل زمستان سال 1396 بود.

۷ بهمن ۱۳۹۸ ۱۴:۱۳