دومین کنگره بینالمللی و ششمین کنگره ملی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران با حضور اساتید صاحب نظر داخلی و خارجی و دانشجویان در دانشگاه علومپزشکی کرمانشاه برگزار شد.
مراسم افتتاحیهی این کنگره با حضور استاندار کرمانشاه، رئیس دانشگاه علومپزشکی، سرپرست دفتر آموزش بهداشت و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، یکی از اعضای فرهنگستان (اتحادیهی جهانی ارتقای سلامت) (IUHPE)، اساتیدی از امریکا، انگلیس، اوکراین، گرجستان، قزاقستان، افغانستان و عمان و اساتید داخلی و جمع کثیری از شرکتکنندگان در محل تالار انتظار و به مدت سه روز از 31-29 اردیبهشت ماه 94 برگزار گردید.
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمانشاه و رئیس کنگره در مراسم افتتاحیه گفت: در برنامههای سلامت محور توانمندسازی و ارتقای خود مراقبتی فردی و اجتماعی سرلوحهی امور قرار گرفته و همچون چتری سایهی آن بر آحاد جامعه گسترده شده است.
دکتر حسین کریم رئیس دانشگاه افزود: استفاده از فضای سایبری، شبکههای مجازی و تلفنهای همراه با رویکرد تکنولوژی سلامت محور و بررسی موضوع خود مراقبتی و آموزش سلامت را از محورهای مدنظر در کنگره عنوان کرد.
رئیس دانشگاه: تبادل نظر و بهرهمندی از دانش و تجربه اساتید صاحب نام و مقالات ارسالی آنها برای رسیدن به راهکارهای عملی و علمی آموزش و ارتقای سلامت و استفاده از متدهای علمی به روز را از اهداف کنگره برشمرد و شناسایی عوامل اثرگذار بر سبک زندگی حاشیهنشینی از جمله بر شغل، مسکن و محیطهای اجتماعی را از مباحث این کنگره دانست.
استاندار کرمانشاه که در این مراسم سخنرانی میکرد گفت: با توجه به اینکه الگوی بیماریها از واگیر به مزمن تغییر کرده و زمان آن رسیده است که مسئولین و آحاد جامعه برای پیشگیری از این بیماریها آموزشهای لازم در نظر گرفته شود.
مهندس رضایی استاندار کرمانشاه مقوله سلامت را از ارکان توسعهیافتگی پایدار و عامل پیشرفت و ارتقای جامعه دانست.
استاندار پیشگیری را بسیار مهم دانست و افزود تخصیص بودجه در این مسیر میتواند اثرات مثبت به همراه داشته باشد و سلامت را تضمین نماید.
دبیر اجرایی کنگره در این مراسم گفت: 1200 مقاله از داخل و خارج از کشور به دبیرخانه کنگره ارسال شد که 577 مقاله مورد پذیرش نهایی قرار گرفت.
دکتر بهزاد کرمیمتین دبیر اجرایی کنگره افزود 90 سخنرانی و 487 پوستر به سمع و نظر شرکتکنندگان رسید که 20 سخنرانی در زمینههای تخصصی و کلیدی بودند.
در ادامه مراسم دکتر مگی دیویس نماینده اتحادیه جهانی ارتقای سلامت (IUHPE) و دکتر شهرام رفیعیفر مدیرکل دفتر آموزش سلامت وزارت بهداشت نیز به ایراد سخن پرداختند و آموزش و ارتقای سلامت را برای افزایش سطح سلامت جامعه جهانی مؤثر دانستند.